O nama

GESCOM d.o.o.

Geotehnička konzultantska i projektantska tvrtka

Često se kaže, da se najveći dio rizika projekta nalazi u tlu.

Razvoj rješenja za upravljanje tim rizicima je ono čime se bavimo.

 

Upotrebom sofisticiranih geotehničkih alata i metodologija:

  • definiramo, analiziramo i predviđamo ponašanje onoga što leži ispod površine.
  • procjenjujemo kakve efekte ima tlo na izgrađene objekte i kakve učinke imaju izgrađeni objekti na okolinu.

Temelji tvrtke postavljeni su na iskusnim zaposlenicima i vanjskim suradnicima sa višegodišnjim iskustvom na značajnijim završenim projektima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od jednokatnih kuća do najviših zgrada – pružamo cijeli niz rješenja i projektanskih usluga geotehničke problematike.

 

Usko surađujemo sa statičarima, tako da su geotehničke konstrukcije kompatibilne sa građevinom i sa svim relevantnim opterećenjima na njih.

 

Koristimo kombinaciju vlastitog stručnog softvera i suvremenog komercijalnog softvera za analizu i proračune.

Na temelju našeg poznavanja lokalnih zakona u regiji, uvjeta u tlu, možemo postići značajno smanjenje potrebnih geotehničkih elemenata, u usporedbi s konvencionalnim dizajnom – pružajući značajne uštede troškova i vremena.

 

Brz razvoj, koji se događa diljem svijeta tijekom posljednjih nekoliko desetljeća, doveo je do toga da je pogodno temeljno tlo postalo oskudno. Vlasnici sada gledaju na marginalno temeljno tlo sa sve većim udjelom geotehničkih problema nego prije. Stručni geotehnički inženjering je neophodan za rješavanje ovih pitanja kako bi tlo postalo pogodno za gradnju. Imamo iskustva u projektiranju poboljšanja tla na marginalnom temeljnom tlu.

 

Iznad i ispod tla gradimo više, dublje, veće i složenije građevine – često u urbanim područjima gdje se događa značajna interakcija sa postojećim građevinama. Za jednostavan ili složen problem naše numeričko modeliranje može biti ključna komponenta za odabir pravog rješenja.